سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مهدویت و انتظار پژوهی
یامهدی ادرکنی(عج)
قالب وبلاگ


بسم الله الرحمن الرحیم

ضرورت شناخت:

1-در احدیث اهل بیت (ع)شناخت"معرفت " بالاترین فرضیه به حساب آمده است و انسان را به داشتن شناخت مکلف نموده اند

که ساده تر ین آن   حضرت علی (ع) می فرماید:"الایمان معرفه بالقلب"شناخت قلبی. مرتبه ی نخست ایمان است. نهج البلاغه. حکمت 227

2-شناخت رهبری که پس از توحید و خداشناسی مهم ترین چیزی است که ذلت و عزت به آن بستگی دارد. که رسول خدا (ص) فرمودند: "من مات لا یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه". هرکس بمیرد و امام زمان خویش را نشناس به مرگ جاهلیت مرده است.

در قرآن کریم رهبران را به دو دسته تقسیم کرده است:امامان هدایت و امامان ضلالت.

برای فهمیدن آن این مفهوم ازآیه ی قرآنبه زیارت امامان (ع) رجوع می کنیم مثلا در دعای مستحب پس نماز می خوانیم : "اللهم عرفنی نفسک... اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرفنی حجتک ضلالت عن دینی..." بار خدایا!خودت رابه من معرفی کن که اگر تو را نشناسم پیامبرت را نخواهم شناخت.خداوندا! پیامبرت را به من بشناسان که اگر نشناسانی.حجت تو نخواهم شناخت.خداوندا! حجت خود را به من معرفی کن که اگرمعرفی نکنی در دینم گمراه خواهم شد.

یا در بعضی از احادیث آمده است که "ضالین" کسانی هستند که به امام بر حق معتقد نیستند . زیرا انسان بدون امام حق.گمراه است معرفت امام ازمعرفت خدا.جدا نیست وهمان طور که شناخت خدا واجب است.شناخت امام نیزواجب است:بنابراین رهبرشناسی یکی از ضروریات دین است وانسان بدون رهبر. جاهل و گمراه است.

مقام های معنوی همچون مقام های مادی ودنیایی دارای مراتب ودرجاتی است که برخی برتر از دیگری است.

رهبری امت نیز مراتب متفاوتی دارد.چنان که امامت به دلیل ویژگی خاص خود از نبوت هم که با وحی ارتباط دارد. بالاترو رفیع تر است.وقتی مقرر شد که خداوند به پاسش فداکاری های ابراهیم (ع) هدیه ومقامی به او عطا کرد.وی را به مرتبه ی امامت رساند و فرمود:"انی جاعلک الناس اماما"من تورا به مقام امامت ورهبری مردم منصوب کردم. بنابراین مرتبه ی امامت از نبوت.برتر است وامامان معصوم ازهمه ی پیامبران بالاترند:مگر پیامبر خاتم(ص).سوره ی بقره.آیه285

که اشرف المخلوقین است و امام .وارث تمام علوم وامتیازاتی است که پیامبران داشته اند.

امامت.تداوم نبوت است وچون امامان پس ازانبیا بویژه خاتم الانبیا(ع) حجت ونماینده ی راستین خداوند هستند باید مسلملنان تابع امامان باشند چون راهبر شیعیان خود هستند. از این رو زمین هیچگاه از حجت خالی نخواهد بود وآفرین کسی که روی زمین از نسل آدم فوت می کند،حجت خداوند است که در این باره امام صادق(ع) فرموند:"الحجه قبل الخلق ومع الخلق وبعد الخلق"حجت،همواره پیش از خلق،با خلق و پس از خلق خواهد بود.

ضرورت های دیگر امام صیانت(نگهبانی) از دین خدا که اسحاق بن عمار می گوید :ازامام صادق(ع)شنیدم که فرمودند:"ان الارض لاتقلوا الا..."زمین هرگز از امام خالی نمی شود تا اگر مومنان بر اثر اشتباه یا جهل،چیزی بهدین افزودند. امام،آن چیز را که ازچهره دین بزایدواگر چیزی را از دین کاستند،آن را بر گرداند. بنابراین،صیانت از احکام وعقاید دین را بر عهده دارد و نمی گذارد در آن دخل و تصرف شود این باعث از بین رفتن دین منهای امامت می شود.

امام تنها معیار ووسیله ی شناخت حق از باطل است،آن جا که گرد باطل بر چهره،حق میکشندولباس حق بر قامت باطل می پوشانند. معیار تشخیص حق از باطل امام است،که رسول خدا(ص) فرمودند:"علی مع الحق" علی(ع) با حق و همراه حق است و حق نیز از علی (ع) جداشدنی نیست و همواره حق برگرد علی وعلی بر گرد حق در چرخش است .این سخن از رسول اکرم(ص)است که کتب اهل سنت وشیعه آمده است؛بنابراین تکلیف کسانی که از امامت فاصله گرفته اند روشن است


[ دوشنبه 91/5/23 ] [ 5:40 عصر ] [ ح.م ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

پیوندهای روزانه
آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 54
بازدید دیروز: 0
کل بازدیدها: 25023